CT ראש

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

12/06/2006 | 16:09 | מאת: דורון

בתוצאת ה CT ראש שביצעתי התקבלה תשובה של - "במעגל וויליס A1 מימין צר עד מאוד (עד ל ACA) (התפתחותי? ) .שאר הבדיקה תקינה. אודה לך על מתן הסבר. תודה

לדורון שלום, אם הבדיקה נערכה ללא היסטוריה של דימום תוך גולגלתי בעבר הרי היא מייצגת וריאציה של הנורמה שבה המקטע הקריבני של עורק המח הקדמי בצד אחד הוא דק במיוחד (היפופלסטי במינוח מקצועי) מה שמפוצה ע"י העורק האנלוגי מצד שני שהוא רחב יותר . מעגל ויליס הוא מערך של חיבור עורקים משותף בבסיס המח שתפקידו כנראה חיפוי הדדי במקרה של מחלה עורקית. מה היתה הסיבה לביצוע הבדיקה?

02/07/2006 | 17:13 | מאת: דורון

תודה על תשובתך לשאלותייך - אין הסטוריה של דימום תוך גולגלתי הבדיקה באה בעקבות אירוע בו איבדתי פוקוס בעיניים למשך חצי שעה. למעט איבוד הפוקוס ומעט כאבי עיניים ביומיים שלאחר מכן לא היו תופעות נוספות. האם יש משמעות לתוצאות הבדיקה או האם היא בגדר הנורמה ? האם היא מסבירה את שקרה לי והאם יש משהו נוסף שצריך לבחון ? ההמלצה היחידה שקיבלתי מהנוירולוג אותו ביקרתי היתה לקחת אספירין.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה