קונוס מודולריס!!!!!!!!!!!!!!!

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

03/08/2020 | 19:38 | מאת: דני

היי , היינו בסקירה שנייה בשבוע 24+3 נאמר לנו שקונוס מודולרי מסתיים החוליות l4 וl5 ולבוא לביקורת בעוד חודש מה זה אומר?האם זה יעלה? במידה ולא עולה מהן ההשלכות? ממש בלחץ,תודה

ערב טוב דני, דאגתך ברורה ועניינית: •הקונוס עד סוף ההריון-עד ללידה לא יעלה. •במצבים אלה יתכנו מומים מולדים נלווים נוספים למעמדו הנמוך של הקונוס. •מצב זה קרוי עגינה נמוכה של חוט השדרה_ tetherred cord •כדאי לשקול הדמיית MRI לאם בקרוב לשם קבלת מידע מדוייק יותר• •יש צורך לתת לך הסבר מרווח פרטני שיקיף את האפשרויות ויסביר משמעותן להמשך החיים-זאת לא ניתן ולא כדאי לעשות במסגרת הפורום בברכה

03/08/2020 | 20:04 | מאת: דני

מה הכוונה לא יעלה? כי אמרו לנו לבוא לסקירה נוספת בעוד חודש לוודא שעלה. אז לא ככ הבנתי את התשובה,תודה מראש

מנהלי פורום נוירוכירורגיה