דימום נרחב בגזע המוח

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

29/06/2020 | 10:34 | מאת: א

בחור בן 49, הגיע לטיפול נמרץ עם דימום נרחב בגזע המוח, היה מורדם ומונשם, לאחר מכן בשיקום נשימתי נגמל ממכונת הנשמה, בבדיקת זרימות הכל תקין, לפעמים רואים פעולת בליעה, כרגע מחוסר הכרה כ-5.5 חודשים, מוזן דרך פג, הרופאים לא הסכימו שיעבור בדיקת סי.טי שלא נדבר על mri, בבדיקת סיטי חוזרת שבכל זאת נעשתה רואים צלקת, האם היו מקרים שחזרו להכרה מדימןם כזה באיזור גזע המוח? מה ניתן עוד לעשות? נמצא בשיקום סיעודי, לא מוכנים לאשר שיקום אחר תודה

השאלות ברורות. *כדי להתייחס לסיכוי חזרה להכרה יש לעיין בהדמיות בעת הדמם ובהדמיית ה-CT עתה .סביר שיהיה צורך בהדמיית MRI משלימה ובבדיקות מאבחנות נוספות. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה