פיענוח של בדיקת MRI של הראש

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

02/06/2020 | 18:45 | מאת: שרה

שלום רב, סובלת ממיאסטניה גראביס כ-4 שנים. מתלוננת כ-חודשיים עם החמרה על כאבי ראש, עייפות, בלבול מילים, תקיעה בדיבור. לאחר בדיקה של CT מוח התגלה נגע ליטי בצד שמאל של הגולגולת. לאחר MRI מוח התגלה: 1. ממצא לא הומוגני בעל אות גבוה ב-t1 וב-t2 בקוטר 8 מ"מ בעצם הפריטלית משמאל בערך קורטיקלי 2. דימום סובקורטיקלי קטן באונה פרונטלית שמאלית. 3. אין האדרה פתולוגית ע"י גדולוניום. 4. מספר מוקדים של אות גבוה ב-T2 בחומר לבן במוח משני הצדדים. ממצא לא ספציפי. אין לראות רסטריקציה בדיפוזיה. 5. לאחר הזרקת גדוליניום מופיעה הגברה אחידה של הבלוטה. 6. מודגמים שינויים מוקדיים בחומר הלבן בעלי אות גבוה בשקלול T2 שאינם מודגמים בשקלול T1 ואינם עוברים האדרה עם גדוליניום - ממצאים לא ספציפיים. 7. נגע בגודל עד כ- 8.0 ס"מ בעצם הגלגולת פריטלי משמאל עם אות גבוה בFLAIR והאדרה הטירוגנית ב T1 עם הזרקת גדוליניום. מה כל זה אומר? תודה רבה

לשרה שלום, *כל הממצאים המתוארים בפענוח ההדמייה למעט אחד-הנגע בעצם הגולגולת באיזור פריאטלי שמאלי(8 מ"מ) נתונים בתחום המומחיות הנוירולוגית *חלק מיהם עשוי להסביר תלונותיך. *מומלץ ייעוץ נוירולוגי. *התייחסות לממצא בעצם הגולגולת כנ"ל טעונה עיון בהדמיית ה-CT ובהדמיית ה-MRI בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה