אסטרוציטומה דרגה נמוכה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

05/05/2020 | 09:37 | מאת: יוני

היי דוקטור אני במעקב אחרי חשד לאסטרוציטומה דרגה ממאיר נמוכה אני בן 34 ורציתי לדעת כמה דברים האם גם אחרי ניתוח של הגידול החזרה של התהליך זה בלתי נמנע ? וגם אם יש חזרה זה מחייב או שלרוב בצורה יותר אגרסיבית או שיכולה להיות שוב פעם בדרגה נמוכה נגיד ?וכמה זה נכון שחיי ההשרדות זה עד 10 שנים מרגע ההבחנה ? או ש יש אנשים שחיים עם זה גם חיים מלאים נגיד ? מצטער על הרבה שאלות פשוט ממש רוצה לדעת את הדברים האלה ... תודה

ליוני בוקר טוב, *האם עברת ניתוח והאבחנה נעשתה עי דגימת הגידול=ביופסיה? אם כן מתי נותחת? *האם קבלת או שאתה מקבל עתה טיפול כלשהוא בהתייחס לאסטרוציטומה *האם יש כיום סימן או תונה כלשהיא המתייחסת לקיום האסטרוציטומה? בהמשך אענה על שאלותיך בברכה

05/05/2020 | 12:04 | מאת: יוני

בוקר טוב דוקטור היקר עקב תחושה לא טובה שדרך הגב עבר עם ציפרלקס עשיתי mri שיצא שמשהו שלדעת הרופא זה לרוב גידול ושזה אסטרוציטומה בקוטר של 10 ממ ..ראיתי פה שזה קרה לעוד אנשים בצורה אקראית ..נכון להיום אני אחרי חצי שנה מהצילום הראשון ואני במעקב כפי שהרופא ביקש ללא תסמינים ..

ליוני, תודה על העדכון. בהתאם לו אין כאן אבחנה חד-משמעית של אסטרוציטומה(אבחנה מתקבלת עם ממצאי דגימת הרקמה החשודה= ביופסיה). אשמח לתת לך ייעוץ+בדיקה+עיון בMRI ולהנחות אותך בהתאם להתרשמותי. בברכה

06/05/2020 | 14:50 | מאת: יוני

אני הכי מודה לך על התשובה הכנה שאלה אחרונה דוקטור כמה זה מדויק התשובה של אמ אר אס ? כי לפי האמ אר אס שזה חשוד לגליומה דרגה ממאיר נמוכה אומנם יכול להתאים לדיספלזיה .. הסיבה שנשלחתי לאמ אר אס זה בגלל שבmri הראשון כתבו הממצא אינו ברור ודורש מעקב עצם העובדה שרשום חשוד לגליומה דרגה ממאיר נמוכה באמ אר אס זה הופך את זה לסיכוי גבוה יותר ?

ליוני שלום,בבקשה עיין בתשובתי השנייה,אמש,לפנייתך.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה