MRI מוח הסבר ועזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

27/04/2020 | 20:07 | מאת: אלכסנדרה

שלום רב הבת שלי בת שנה וחצי קיבלה הפנייה לMRI מוח עקב פירכוסים (כניראה אפילפסיה ) אנחנו עדיין ממתינים שייתנו לנו תור לנויורולוג עקב המצב בארץ בכל ביטלו את כל הביקורים קיבלתי את תוצאות הMRI שכמובן אני לא מבינה מהם שום דבר הנה הבדיקה ממצאים: רוחב חדרי המוח, החללים התת עכבישיים, הסולצים והציסטרנות הבזליות - בטווח התקין. פרנכימת המוח כולל גזע המוח וצרבלום - ללא עדות לפתולוגיה מבנית. מודגמים אותות חריגים בחומר הלבן הפריונטריקולריעורפי דו"צ בתבנית סימטרים, אות מעט נמוך ב-1T, מעט גבוה ב-2T. ללא עדות להאדרה חריגה, ללא עדות לרסטריקציה בדיפוזיה, ללא עדות לתוצרי פרוק דם. היפוקמפוסים בעלי מבנה ואותות שמורים. מעבר קרניו-צרביקלי תקין. ללא אותות חריגים במהלך כלי הדם הגדולים בגולגולת. סיכום: אותות חריגים קלים בחומר הלבן פריונטריקולרי עורפי דו"צ, קיימת אבחנה מבדלת בין נזק לחומר לבן לבין אזורי MYELINATIONTERMINAL לקורלציה קלינית כולל היסטוריה מילדותית, פרינטלית, ובדיקת מעקב. אשמח להסבר לפחות בקצרה תודה

בוקר טוב אלכסנדרה, •ההדמייה התבצעה לשם איתור הפרעה מוחית מבנית שמסבירה וממקמת אפילפסיה. מוקד כזה לא אותר. •המוקדים המתוארים סביב חדרי המח בחלקם האחורי-אינם ממצא הטעון ניתוח או טיפול . •סיבת קיומם יתכן וקשורה להריון ו-או ללידה טראומטיים. •הנושא בתחום נוירולוגית ילדים והמשך המעקב והדיון -שם. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה