שיטות ניתוח לעמוד שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

20/04/2020 | 11:59 | מאת: אמיר

ד"ר שלום רציתי לדעת מה ההבדל בניתוחי קיבוע צווארי בין קיבוע עם ברגים בלבד(2 ברגים באלכסון מעל ומתחת למשתל) ובין 2 ברגים אנכיים עם פלטת טיטניום. האם 2 ברגים באלכסון מוריד את הסיכון לקושי בבליעה ? מה יותר בטוח שלא יצא הבורג? ולמה יש העדפה לשיטה כזאת או אחרת ?

שלום אמיר שאלתך ברורה *בשני המקרים שתארת מדובר בשתל המותקן בין שתי החוליות במקום ממנו הורחק הדיסק הבקוע. שתל זה הוא אנכילמשטח החוליות הקדמי. 2 הברגים המלוכסנים יוצאים מפסגת השתל,אחד כלפי החוליה שמעליו ושני כלפי החוליה שמתחתיו *יציאת הבורג בהתקן זה כמעט ולא אפשרית. *בהתקן החלופי בו הברגים אנכיים - במקרה זה לוחית הטיטניום מונעת חריגת השתל *בשני המקרים לא צריך להיות קושי בבליעה כיוון שהמערכת מותקנת תחת בקרת CT תלת מימדי שבודק את מעמד הברגים ומעמד הלוחית שצריכה להיות צמודה למשטח החוליות הקדמי בסיוע הברגים המתוארים. בנוסף מותקנים כאן 2 ברגי אבטחה שמונעים חריגת הבורג מהלוחית לכיוון הושט. *הפרעת בליעה לאחר כל אחת מהאופציות לעיל מהווה כשל ניתוחי טכני. *אינני רואה יתרון בסיסי מהותי לאחת משתי האפשרויות שבדיון. בברכה

20/04/2020 | 14:29 | מאת: אמיר

תודה על תשובתך המפורטת לעילא, בכל אופן מה הסיבה שמנתח יבחר בשיטה כזאת או אחרת ?. האם שיטת הברגים האלכסוניים קשה יותר לביצוע ?

*שיטת הברגים האלכסוניים איננה קשה יותר לבצוע *היא חדשה יותר וסביר שמנתחים מסויימים פחות מנוסים בשימושה. *לעיתים מנתח מעדיף להציע ניתוח בו התנסה יותר פעמים. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה