ממצאי בדיקת mri מוח כולל הזרקת גדוליניום

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

21/01/2020 | 09:27 | מאת: מירי

שלום ד"ר, בצעתי שוב mri מעקב לאחר 9 חודשים.בשל הפרעות זיכרון, כבדות ברגליים וכאבי ראש. ממצאים:בסדרת flair הודגמו מוקדים היפר אינטנסיים בחומר הלבן שמסביב לחדרים הלטרליים וסב קורטיקלית ד"וצ המתאימים לשינויים כרוניים של החומר הלבן.ללא שינו משמעותי מהבדיקה הקודמת. הודגם כלי דם מעט מורחב המתפצל למספר כלי דם קטנים יותר בגרעינים הבזליים מימין. היכול להתאים ל dva.הודגם עיבוי בינוני עם פלס נוזל אויר בסינוס הספונאידלי מימין, בולט יותר בהשוואה לבדיקה הקודמת. נא לקורלציה קלינית.(אני בת 51) תודה רבה

למירי שלום, •הממצא בסינוס הספנואידלי עשוי לגרם לכאבי ראש: מומלץ ייעוץ עם מומחה אף אוזן וגרון בהיבט זה. •הממצא בגרעיני הבסיס מימין כלל איננו מסביר את תלונותיך ואיננו טעון טיפול. •הממצא המתואר בפענוח בחומר הלבן ב MRI -הנוכחי והקודם מבטא מחלת כלי דם קטנים ונתון בתחום המומחיות הנוירולוגית : מומלץ ייעוץ תואם בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה