ציסטה פינאלית - האם יכול להיןת קשר להיפוגונדיזם

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/01/2020 | 20:28 | מאת: אוהד

שלום נשלחתי לMRI בעקבות היפוגונדיזם (TESTO =3.6 LH=0.8 FSH=4.5). בMRI - בלוטת ההיפופיזה הודגמה בגודל תקין עוברת האדרה אחידה, ללא עדות לממצא מוקדי בתוכה. הגבעול הודגם בקו האמצע. הציסטרנה הסופרה-סלרית, הכיאזמה והסינוסים הקברנוזיים הודגמו שמורים. הודגמה ציסטה פינאלית בגודל 11 * 12מ"מ ללא עדות להאדרה פתולוגית בתוכה. חדרי המוח, החללים התת-עכבישיים והסולצים הודגמו שמורים. אין עדות להידרוצפלוס. שאר מרקם המוח הודגם שמור. ללא עדות להאדרה פתולוגית. ללא עדות לאותות פתולוגים בשאר רקמת המוח בסדרת ה- ,FLAIRה- DWIוה- .SW

לאוהד בוקר טוב, אין קשר בין הציסטה הפינאלית לבין היפוגונדיזם. בברכה

17/01/2020 | 12:10 | מאת: אוהד

תודה רבה על תשובתך המהירה האם יש לציסטה פינאלית השפעות כלשהם? קראתי כי בלוטת האצטרובל אחראית בין השאר לתווך בין גירויים עצביים להפרשה הורמונאלית. כך שהנושא קצת מבלבל

קשורה לויסות הורמוני של שינה ועירנות עי MELATONIN סופ"ש נעים

מנהלי פורום נוירוכירורגיה