למה להיות במעקב אני לא מבינה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

13/01/2020 | 18:49 | מאת: ליטל

שלום . אני רוצה לדעת מה חוכמה בלהיות במעקב לגליומה בדרגה ממאיר נמוכה במקום שאפשר לנתח גם לפי דבריו של הרופא ... מחכים שזה יעלה לדרגה 3 ????? בעלי אמרו לו להיות במעקב למרות שmri נותן כיוון של גידול 90 אחוז בדרגה ממאיר נמוכה .לאחר שהיינו ב2 חוות דעת שאחד מהם המליץ על ניתוח כי לדבריו זה יכול לעקב התקדמות ..והפרופסור השני המליץ להיות במעקב ואמר שכרגע לא ניראה כזה מסוכן בגלל שזה דרגה ממיאר נמוכה ..עדיין לא מבינה את הנושא של המעקב למה זה ?..אשמח להחכים בנושא בזכותכם

לליטל ערב טוב, להרבה סוגיות ברפואה יותר מגישה טיפולית יחידה להלן מאמר שדן במעקב לעומת ניתוח בגליומה בעלת דרגת ממאירות נמוכה: surgical resection versus watchful waiting in low grade gliomas בעיתון:annals of oncology כרך28 חוברת מס.8 מאוגוסט 2017. המאמר תומך בניתוח-תוכלי לקרוא ולהתרשם בברכה

13/01/2020 | 20:56 | מאת: ליטל

אני מודה לך על המענה אבל יש לי עוד שאלה קטנה בזמן מעקב אם זה גודל זה גם אומר שבטוח כבר גם שינה צורה ועלה דרגה ? או שזה יכול לפעמים גם לגדול ללא לשנות צורה ?

גדילה במהלך מעקב איננה אומרת בהכרח שדרגת הממאירות עלתה: תתכן צמיחת גליומה עם דרגת ממאירות נמוכה,ללא שינוי דרגתה. בברכה

14/01/2020 | 12:21 | מאת: ליטל

תודה על תגובתך דוקטור ברשותך עוד משהו קטן מה משמעות של עלייה של כולין לעומת קראטנין , רושם לעליית במיאויזנטול בבדיקה הזו של MRS ?

בוקר טוב ליטל, *המדדים שהזכרת בבדיקת SPECTROSCOPY =MRS מסייעים(באופן לא חד משמעי )לדירוג ממאירות הגידול עליית מיואינוזיטול רומזת על גליומה פחות ממאירה יחס כולין.קראטינין פחות מובהק *נא תשומתץ דעתך:הדיון בנושא בפורום מוצה בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה