אולטראסאונד עמוד שדרה לתינוק

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

20/11/2019 | 22:26 | מאת: אמא

תינוק בן 7 שבועות הרופא ראה כפל - חריץ א סימטרי, כהמשך לחריץ הישבן, בגב תוצאות אולטראסאונד ה לתינוק * כפל עכוז אסימרטי . * לפי ספירת גופי החוליות מלמטה הקונוס מסתיים בגובה חלק קאודלי של חוליה - L2 -בגבול התחתון של התקין . השק הדורלי מסתיים בגובה S3-S2 . שרשי הקאודה חופשיים ובעלי תנועתיות תקינה . לא נצפו גוש או ליפומה פילרית ברורה . לא נראה חיבור בין הרקמות התת עוריות לשק הדורלי . סיכום: סיבת ההפניה: ממצאים: חוט השדרה מסתיים במעדה מעט נמוכה. להמשך מעקב וביקרות סונוגרפי בעוד חודש לפנות לרופא להמשך בדיקה וטיפול

בוקר טוב, מעבר להמלצה למעקב אולטרסאונד נוסף אין ממצא מחלתי ראוי לדיון או שטעון טיפול. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה