ניתוח שאנט לילד בן 5

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

19/11/2019 | 14:23 | מאת: אוראל

דר' שלום , בני בן 5 עבר ניתוח להכנסת שאנט , מכיוון שהיו לו חדרים צרים במוח הניתוח בוצע דרך העמוד שדרה (הכפתור בעמוד שדרה ולא בראש). מיותר לציין שלאחר הניתוח הוא יצא מאיזון (יש לו אפילפסיה ) וחזרו לו פירכוסים (למרות התרופות) בגדול ויותר גרוע. והוא נשאר לאישפוז עוד שבוע לאחר הניתוח. שבועיים לאחר הניתוח הוא התלונן על כאבים בבטן וביד ימין , והתחיל להעלות חום , היום הוא כבר אחרי שלושה שבועות עם חום , בדקו אותו בשנט והכל נראה תקין , מהניתוח הוא לא חזר לעצמו , האם יכול להיות איזושהי רגישות לניתוח(הבדיקות דם מראות על דלקת הגוף ולא מוצאים איפה)

בוקר טוב אוראל, הבעייה ברורה. *חום+כאבי בטן+עליית מדדי דלקת מאד חשודים לזיהום . *לא ניתן בהעדר נתוני בדיקות ,לרבות דגימות הנוזל המוחי-CSF והדמיות בטן לסייע פרטנית. *מומלץ ייעוץ נוסף שיכלול בדיקת בנך, ועם ייעוץ מומחה למחלות זיהומיות של בית החולים בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה