שבץ בתלמוס לבן 80, איבוד שדה ראיה שמאל

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

19/11/2019 | 10:01 | מאת: שרון

מה הסיכוי לריפוי עצמוני של אוטם בתלמוס, שיצר העדר שדה ראיה עין שמאל, אי סיהוי מדויכ של מקומות, שינוי תפקודי רגשי, חלק מדבר טוב, פתאום מופיע צורת דיבור אחרת חזרות על משפטים, וכאשר מדברים ואינו רואה לא מבחין שהשיחה לא איתו ועונה כאילו מדברים אליו. הכל קשור לאוטם האיכסמי בתלמוס? יש איזה סיכוי לתיקון עצמאי של הנזק? ממה שניסיתי לקרוא זה לא בר תיקון, האם בכל פגיעה בתלמוס שתיארתי, מתלווה נזק רגשי של בעית תגובות רגשיות ומילוליות שונות ומתחלפות? כאילו מדובר בשני אנשים שונים, בופעל אינו תופס את מצבו, לא מבין שעבר אוטם ואת החילופים במתבי התפיסה. לפני האוטם תפקוד מושלם קוגנטיבי ורגשי. תודה

שלום שרון, שאלתך בתחום המומחיות הנוירולוגית: מומלץ ייעוץ תואם. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה