התפתחות שבץ מאוטם לשטף דם באחת ההמיספרות.

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

02/11/2019 | 09:09 | מאת: נתן

האם קיים מצב שבו אוטם מתפתח לשטף דם באותה המיספרה, כאשר בהדמיה ראשונה אין דמם, וגם בהדמיה גם לאחר השטף דם, האוטם נמצא כממצא בודד ללא מקור לדמם הסבדוראלי שמתגלה אחרי 24 שעות בהדמיה נוספת. שאלה שניה, דמם סאבדוראלי מתפתח ללא כל מקור בהדמיה, למקור הדמם, מה יכולה להיות הסיבה? תודה רבה

לנתן, *אוטם יכול להתפתח לשט"ד באותה המיספרה כאשר בהדמייה ראשונה לא נראה דמם *ברב המקרים ההדמייה איננה מזהה את המקור לדמם סאבדורלי *לדמם סאבדורלי תתכננה סיבות שונות. בחלק מהמקרים הסיבה נותרת עלומה בברכה * *

02/11/2019 | 10:43 | מאת: נתן

תודה רבה מקרב לב על תשובתך.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה