הסבר לממצאי MRI והתייחסות למצב כיום

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

24/10/2019 | 23:13 | מאת: שפר

בבדיקת MRI לפני שנתיים כמעקב לאחר הסרת מנינגיומה(שנעשתה לפני 8 שנים) עם חדירה גרמית פריאטלית שמאלית עם שארית ב-SSS והיעדר זרימה ב-IRM.ממצאים: שינויים סיגנל מינימליים קלים לא ספציפיים, בהירים ברצף ה-RIALF. הודגם באזור הורטקס האחורי תהליך האדרתי המתמשך מהאזור הגרמי הפריאטלי האחורי המרכזי אל אזור הסינוס הסגיטלי העליון.הסינוס הסגיטלי קדמית ואחורית לאזור זה נשאר פתוח. מתחת לאזור זה יש בו זרימה איטית. 1. האם אירועים של חוסר יציבות, מעודות ולעיתים ראיה כפולה יכולים להיות משוייכים להחמרה או חזרה של המנינגיומה? 2.אוכל לקבל הסבר למה אחראי אזור הורטקס, מהו תהליך האדרתי ומהו הסינוס הסגיטלי העליון. 3.במידה והתשובה לשאלה מספר 1 חיובית למי עלי לפנות? נוירולוג? נוירוכירורג? ועד כמה דחוף לבצע שוב בדיקת MRI? תודה על מענה

בוקר טוב שפר, *בדיקת MRI לפני שנתיים איננה משקפת בהכרח את המצב כיום. *חוסר יציבות-יתכן-יש לראות את ה-MRI כדי להתייחס(עדיף MRI מעדכן) *ראייה כפולה-לא *איזור הvertex=קודקוד הוא תאור המתייחס לגולגולת להבדיל מלמח *סינוס סגיטלי עליון הוא חלל ורידי המסייע בניקוז הדם הורידי מהמח *מומלץ בצוע MRI עתה+ייעוץ נוירוכירורג עם ההדמייה החדשה+ זו שבוצעה לפני שנתיים. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה