מנינגיאומה בקמרון - שאלה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

27/08/2019 | 14:25 | מאת: דנה

אמי בת 67, סובלת מזה כשנה מסחרחורות וחולשה בגפיים. ברקע אי ספיקת כליות קלה וסוכרת גבולית, מעשנת שנים רבות. ממצאי הMRI: מוקדי אות חריג קורטיקליים, פריוונטריקולריים, גם בפונס, יכולים להתאים לשינויים איסכמיים, טרומבואלבוליים. יש לציין מנינגיאומה בקמרון פריאטלית מימין בגודל 4*11 מ"מ אפשר בבקשה לקבל הסבר על הממצאים? היא הופנתה לנוירוכירורג והייתי רוצה לדעת מה כדאי לשאול אותו, מלבד הפרוגנוזה ודרכי הטיפול. האם יש טיפול תרופתי שיכול לעזור במקרה כזה או שהאופציה היחידה היא ניתוח, בהתחשב במחלות הרקע והסימפטומים. תודה מראש

לדנה ערב טוב, *מודגמים שינויים במרקם המוח המבטאים הפרעה באספקת הדם לאיזורים שונים . *התלונות של אימך קרוב לודאי מוסברות עי ממצאים אלה. *הנושא בתחום המומחיות הנוירולוגית:מומלץ ייעוץ ואבחון משלים:טפול כפי שישתמע *מנינגיומה-גידול שפיר,ממדיו זעירים: הוא כלל לא אחראי על או מסביר את התלונות . *בשלב זה הוא טעון מעקב בלבד-MRI חוזר בעוד 6 חדשים לשם למידת קצב צמיחת המניניגומה. עפ"י ממצאי ה-MRI החוזר+השוואתם לנוכחי יומלץ המשך טיפול בהיבט המנינגיומה בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה