ציסטה ארכנואידלית גדולה טמפורלית משמאל

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

06/08/2019 | 12:11 | מאת: SHIR

בני בן ה 13 סובל מכאבי ראש ובשנים האחרונות מסינדרום "עליסה בארץ הפלאות". לאחרונה הופננו לבדיקת EEG ובדיקת מוח MRI עם חומר ניגודי. בפענוח בדיקת ה MRI נכתב בסיכום: ציסטה ארכנואידלית גדולה טמפורלית משמאל, כמתואר, עם אפקט מסה על האונה הטמפורלית ועל המידבריין. אשמח לדעת במה מדובר ומהם דרכי הטיפול. תודה מראש

לשיר צהרים טובים, *מדובר בממצא שפיר:שק נוזל מוחי =CSF,סגור, מכונה "ציסטה"באיזור הרקה השמאלית+הפעלת לחץ על אונת הרקה ועל גזע המח. *סביר שהממצא גורם לכאבי הראש וקשור גם לתלונות הנוספות. *הטפול הוא ניתוחי:שתי אופציות שתיהן ניתוחיות . *ממליץ לבדוק את בנך ,לעיין בהדמיית ה-MRI ולהסביר את האופציות לעיל: טיב העשייה הניתוחית בכל אחד מהניתוחים,סיכונים וסבוכים אפשריים של כל ניתוח. *לציין:הטיפול הניתוחי אמור לפתור את הבעייה. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה