תשובת mri מוח. מבקשת הסבר לפענוח שנשלח

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

02/07/2019 | 08:17 | מאת: תמר

אמי, בת 74 לאחר cva לפני 12 שנים. נמצאת בבירור לשלילת גלאוקומה, עקב קיעור גדול בעיין שמאל. נשלחה לבצע mri של המוח וארובות עיניים. בפענוח: הודגם אוטם ישן נרחב בטריטוריה של ה- mca משמאל עם איזור של לויקומלציה, פורנצפליה וגליוזיס שפרונטו טמפורלי הנמשך אל תוך הגרעינים הבזלים והקורונה רדיאטה משמאל עם הרחבה קומפנסטורית של החדר הלטרלי השמאלי משני לאיבוד נפח. אין עדות לאוטם בסדרת dwi. אין עדות לאיזורי האדרה פתלוגיים לאחר הזרקת גדוליניום. אין עדות לתהליך תופס מקום ראשוני או משני. חדרי המוח האחרים הודגמו שמורים. הודגמה גם הרחבה בולטת של החללים התת-עכבישיים והסולצים בהיקף האונה הפרונטלית והטמפורלית משמאל. גם כן משנית לאיבוד נפח. גלגלי העיניים, שרירי העיניים והשומן הרטרובולרי הודגמו שמורים. אודה מאד להסבר במילים שנוע=כל להבין מה אומרים המימצאים. האם יש צורך או יכולת להתערבות? תודה.

בוקר טוב תמר, *הנושא בתחום המומחיות הנוירולוגית:מומלץ ייעוץ תואם. *הממצאים אינם מורים על צורך בניתוח . בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה