תחושת צמרמורת קשה בגוף

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

14/05/2019 | 13:09 | מאת: אילנה

שלום ד"ר, כבר זמן רב אני חווה תופעה מוזרה ואני מקווה שפניתי לפורום הנכון. אני בת 40, לא ידוע על בעיות רפואיות. כבר זמן רב יש לי תופעה של צמרמורות קשות בגוף כשאני עוברת ברכב / אוטובוס מתחת לגשר או שאני ברכב עם נהג שנוסע מהר מדי או כשאני יושבת בנדנדה והיא עולה ויורדת (בירידה יש לי צמרמורת קשה). הצמרמורת מורגשת בכל אזור הבטן ולעיתים ברגליים, כשהרכב עובר מתחת לגשר הצמרמורת מתרכזת במצח מעל העיניים באמצע. אני לא מצליחה להבין את התופעה הזו. יצא לי לעבור סיטי ראש לפני כמה שנים עקב כאבי ראש חזקים שהיו, אך הכל יצא תקין (גם כאבי הראש חלפו). אני לא יודעת אם זו בעיה נוירולוגית כי לא שמעתי על מישהו שחווה אותה ולכן לא יודעת אם פניתי למקום הנכון. אשמח לעצתך. זה מחמיר ומתחיל להפריע לי בעיקר כשאני נוסעת עם מישהו (לא אני נוהגת), הנהיגה מלווה בצמרמורות עקב מהירות הנסיעה, אם הוא עובר מתחת לגשר, אם יש באמפר בכביש ולא מאטים את קצב הנסיעה. אני באמת לא מבינה מהי תופעה זו. סליחה על האורך תודה!

לאילנה ערב טוב, הבירור המאבחן הראשוני הוא אכן בתחום הנוירולוגי מומלץ להבדק ולקבל ייעוץ נוירולוג מומחה. ניתוב מאבחן בהתאם . בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה