ניתוח להידרוצפלוס

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

27/03/2019 | 19:05 | מאת: ח

שלום, לאחרונה אובחן אצלי הידרוצפלוס (עקב ירידה חדה בזיכרון) ורופאים המליצו לי על ניתוח שאנט. עד כמה בניתוח יעיל? כל כמה זמן בממוצע יש להחליף את השאנט? האם זה כרוך בניתוח חוזר מלא (בדיוק כמו הראשון)? למה בעצם יש צורך בהחלפת השאנט? תודה מראש

בוקר טוב. *הניתוח יעיל בכשני שליש של המנותחים שנבחרו כמתאימים לבצוע הניתוח *אין צורך להחליף את השנט אם לא ארעה תקלה בתפקודו. *אם מתעורר צורך בשחזור שנט שאיננו פועל-לעיתים יש צורך בהחלפה חלקית ולעיתים בהחלפת כל המערכת:בהתאם לבעייה הפרטנית שמאובחנת בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה