פיענוח MRI לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

20/01/2019 | 00:26 | מאת: יפית

אשמח אם מישהו יוכל לפענח לי בבקשה את ביקורת MRI לאחר הניתוח שעברתי בעמוד שדרה צווארי.. מצב לאחר למינקטומיה בחוליות C1,C2 מודגמת שארית קטנה אינטרה דורלית של התהליך הראשוני בגודל 2X12 מ"מ בתוך השק הדורלי מימין בגובה C1, ללא לחץ על החוט. האדרה קלה בשרירים פאראספינליים מימין באיזור הניתוח. חוט השדרה שמור, ללא עדות לאותות חריגים בתוכו. מוקדים בודדים לא ספציפיים של סינגל חריג בחומר לבן תת קורטיקלי פרונטו פריאטלי דו"צ. מודגמת מערכת חדרים, ציסטרנות וחריצים תקינה. לאח הזרקת גדולניום לא ניתן לראות האדרה פתולוגית בפרנכימה מוחית. החזר אות תקין מכלי דם גדולים אינטרה קרניאליים. ללא עדות להפרעה בדיפוזיה. תודה רבה.

בוקר טוב יפית, בהיבט הניתוח שעברת : *מתוארת שארית גידול במימדים שצויינו *לא ניכר לחץ של השארית על חוט השדרה *לא מודגמת פגיעה במרקם חוט השדרה. *המוקדים המתוארים במוח,בחומר הלבן באיזור פרונטו-פריאטלי=באיזור מצחי-קודקודי נתונים בתחום ההתמחות הנוירולוגית. בברכה

20/01/2019 | 06:58 | מאת: יפית

תודה רבה על התגובה המהירה!מקווה שעל פי תשובתך, איני צריכה לחשוש🙏

ליפית, מתבקש כמובן המשך מעקב בדיקתי והדמייתי אותו יש לתאם עם המנתח. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה