תוצאות mri ציסטה ארכנואידלית

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

07/01/2019 | 20:34 | מאת: אמא לחוצה

היי.. בני בן ה שנה ו7 חודשים התפתחות תקינה, עוד מאז שהיה בבטני עברתי mri עוברי ויצא שיש לו עודף נוזל... מאז נוירולוגית אמרה לי להיות במעקב טיפת חלב כרגיל.. במעקב טיפת חלב אמרו שהיקף הראש גדול הרבה מעל האחוזון. בגלל כל העבר שלו הרופא משפחה שלח את בני לעשות mri.. להלן התוצאות: הצטברות נוזלית בפוסה האחורית בעובי 50 מ"מ מתאימה לציסטה ארכנואידלית, אפקט מסה על הצרבולם ללא סימני הריאנציה וללא דימום ללא מלפורמציה חריגה בפוסה האחורית. הפנו אותי לנרוכירוגיה..אני חייבת לציין שוב שההתפתחות של בני תקינה ואין שום סימן למשהו לא תקין... האם יש סיכוי לניתוח? מה התוצאות אומרות?

בוקר טוב, *עליך להגיע עם בנך לבדיקת נוירוכירורג לילדים *ממצאי בדיקתו והתרשמות היועץ מעיון ב-MRI ומידת הלחץ של הציסטה על המוחון ינווטו טיפול: האם מעקב בלבד? האם מתבקש ניתוח? קיצורי דרך לא יועילו ואינם מומלצים בברכה בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה