כאבי גב בעמוד שידרה צוורי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

05/01/2019 | 17:48 | מאת: יפים

שלום רב! במשך 3 חודשים אחרונים אני סובל מכאבים חזקים בעמוד שדרה צוורי וגבי, באזור כתף בצד ימין של הגוף וסחרחורות. בלילה לא מצליח להסתובב משמאל לימין מרוב הכאבים. לא יכול לסובב את הראש לכיוון ימין. בכלל רוב הכאבים אני מרגיש בשעות הלילה. לפעמים מרגיש כאבים במרפקים ונימול באצבעות ידיים ורגליים. בפיענוח בדיקתMRI כתוב: 1. היצרות פורמינלית ניוונית C5-C6 ניכרת דו"צ עם שינויים בצקתיים מסוג מודיק 1 2. איחוי חוליות C6-C7 3. ללא הצרות משמעותיות של התעלה. ראה גם את הקובץ מצ"ב. מה המשמעות של הפיענוח ואיך אפשר לטפל בבעיה?

ליפים בוקר טוב, *יש לבדוק אותך ולעיין בהדמיית הMRI. *בהתאם להתרשמות-להתחיל בשלב ראשון טפול תרופתי *אם לא יעיל-סיוע מרפאת כאב. *עם השגת שליטה בכאב להוסיף פיסיותרפיה *בהמשך-שיקול בהתאם לתגובתך לנ"ל האם יש צורך בניתוח. בברכה.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה