הידרוצפלוס לילד בן 8

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

03/01/2019 | 13:38 | מאת: נעמי

ענית לי לפני יומיים לגבי הידרוצפלוס שהמצב לא מסכן חיים ולא מסוכן כרגע, אני שואלת: יש כזה דבר הידרוצפלוס מאוזן? ואז זה רק מעקב ללא התערבות כירורגית? הרי לולי מעקב הורמון גדילה לא היינו מגלים כלל את בעיית החדרים המורחבים שלו ולא היינו יודעים שיש בעיה. הילד לא סובל לא מבחילות לא מהקאות לא מכאבי ראש לא מטשטוש ראיה משום סממן קליני שמלמד על הידרוצפלוס. אז אולי "שב ואל תעשה, עדיף?

*יש. *מתקבל על הדעת *כדי לענות פרטנית יש לראות את הילד,לבדוק אותו,לעיין בהדמייה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה