סירינקס - בדיקת mri ע״ש צווארי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

21/11/2018 | 19:35 | מאת: שני

שלום. אני בת 21, סובלת מזה כשנתיים מכאבי גב עליון/צאוור ושכמות... האופנתי לבדיקת MRI ואלו הממצאים- לסיכום: פרט לסירינקס קטן בגובה C6 או ממצא פתולוגי בבדיקה זו. אשמח להסבר... דרך מי את ממשיכה טיפול? אורטופדיה או נוירוכירורג? תודה מראש

לשני שלום, *לפי תאור המפעח שתמצתת-קרוב לודאי טפול לא ניתוחי, *כדי להתייחס פרטנית אליך-יש צורך לבדוק אותך נוירולוגית+לעיין בהדמייה עצמה,לראות האם איכותה מספקת,האם נשללה אפשרות של סירינגס(חלל מכיל נוזל בחוט השדרה הצווארי)כתוצאה מגידול או חולי נוסף אחר בחוט הצוארי. *אם לנוכח בדיקתך ועיון בהדמייה לא מדובר בממצא טעון ניתוח-המשך הטפול והמעקב הוא בתחום המומחיות הנוירולוגי. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה