ניתוח לאחר כריתת המנגיומיה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

29/10/2018 | 12:36 | מאת: תמר

עשיתי בדיקת מ.ר. י שלוש שנים לאחר ניתוח כריתת המנגיומיה בראש בצד שמאל של המוח. המעבר הקרניו ציברלי תקין גזע המוח המוחון והחדר הרביעי תקינים. הזוויות הצרבלו פוטניוטיות תקינות. מעל הטנטורים מצב לאחר כריתה חלקית של העצב הפרונטלי השמאלי. קיימים שינויים פוסט ניתוחיים בגולגולת. רקמת המוח והדורה תקינות. חדרים וחרצים בגודל ומיקום תקין. אין עדות לאפקט מסה, סטיית קו האמצע , האדרה פתלוגית או קולקציה אקסטרא אקסיאלית. אין עדות להפרעה בדיפוזיה. הבנתי מהפענוח שהבדיקה תקינה. מה זה אומר קיימים שינויים פוסט ניתוחיים בגולגולת? האם בגלל זה יש לי תופעות נורולוגיות כמו סחרחורות או כאבי ראש? תודה תמר

שלום תמר, *בפענוח מתוארת הבדיקה מבחינת כריתת הגידול ואי הישנותו-כתקינה *השינויים המתוארים בגולגולת הם הסרה של חלק מעצם המצח במהלך הניתוח *קיום או העדר קשר סיבתי לתלונותיך עתה על סחרחורת וכאבי ראש:נדרשת בדיקתך+עיון ב-MRI כדי לאפשר התייחסות. *לא צריכה להיות סחרחורת ולא כאבי ראש שלש שנים לאחר הנתוח ולכן מתבקש אבחון סיבתי+טיפול כפי שישתמע. בברכה

29/10/2018 | 18:02 | מאת: תמר

תודה דוקטור על התשובה בהמשך לפענוח מצויין שאין זרימה בוריד הגוגולרי הפנימי משמאל. האם זה תקין? איך מטפלים בזה? למי זה קשור למנתח מוח? או כירורוג כלי דם? תמר

29/10/2018 | 19:09 | מאת: תמר

דוקטור נרגעתי הכול בסדר הפענוח תקין תודה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה