שאלה נוספת בהמשך לתגובתך

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

13/10/2018 | 11:52 | מאת: דנה

שוב שלום דוקטור, שלום רב, אמא שלי אישה בת 74 הסובלת מפרפור פרוזדורים ומיתר לחץ דם התאשפזה בבית חולים עקב לחץ דם גבוהה ולחצים בראש במיון בוצע סיטי ונכתב: אין לראות דמם תוך גולגלתי שינויים איסכמיים דיפוזים כרונים בחומר הלבן הפריונטרקולרי משני הצדדים מלווים במרכיב לקונרי קו האמצע שמור לצין הרחבה של החללים התת עכבישיים, כמו כן של חדרי המוח, מתאים לאטרופיה קורטיקלית ומרכזית. בועות אוויר חופשיות בחלל המסטיקטורי משמאל מספר בועות אוויר חופשיות בתוך הקברנוס סינוס משני הצדדים ובגומה אחורית בציסטרנה פרהפונטינית, משמאל מבנה גרמי תקין מה משמעות הממצאים והאם צריך לעשות משהו בנידון? כמו כן מה הסכנות של בועות האוויר של ההרחבות ושל האטרופיה? ************* ענית לי שהממצאים חריגים אבל כשיחררו את אימי מהבית חולים אמרו אך ורק לבצע מעקב האם היא צריכה לעשות עוד משהו חוץ ממעקב? האם הממצאים מסכנים אותה?

הממצאים טעונים הסבר ודיון עם נוירולוג מומחה האם מעקב בלבד או טיפול מניעתי להחמרה עתידית-בכלל זה. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה