ניתוח להסרת ליפומה בשבוע הבא אשמח לתשובה דחופה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

18/08/2018 | 13:26 | מאת: haya

שלום רב בתי בת 7 הולכת בצורת intoing לפני יותר משנה התברר ב mri עמוד שידרה מותני קונוס מדולריס הודגם בגובה L1-D12 ללא עדות לסירינקס הודגם Fillum Terminale שומני מגובה L2 עד רצפת השק. הינו בבירור בשניידר שהעלו פתרון לניתוח אולם הרופאים אין להם מושג אם הניתוח יניב תוצאות או לא . הם רוצים לחתוך את FFT שאולי תשתפר ההליכה שלה או שלא יהיו לה בעיות בעתיד. הניתוח עוד כמה ימים ואני נורא מפחדת שהתוצאה תהיה הפוכה או שחלילה יהיה לה נזק מהניתוח אנא אני רוצה לדעת אם ניתוח כזה מסוכן או ההחלמה ממנו קשה או לא?? אנא דחוף

ערב טוב haya. התלבטותך ברורה. נא תשומת דעתך: 1.הסיבות השכיחות לINTOEING GAIT הן בתחום האורטופדי- *excessive femoral anteversion *internal tibial torsion *metatarsus adductus קיימות סיבות פחות שכיחות נוספות. 2.בהיבט נוירוכירורגי: *ה-MRI שצטטת פענוחו איננו מדגים מצב המכונה עגינה נמוכה של קצה חוט השדרה=TETHERRED CORD לכן כלל לא בטוח שהניתוח שהוצע לך ישנה את דפוס ההליכה של ביתך. 3.הניתוח לחיתך FFT: במידה ותחליטי לבצעו יכול להתרחש עכשיו או בעוד 2-3 חדשים ,ללא כל פגיעה בסיכוי הצלחתו: הוא איננו דחוף. יש לך זמן לייעוץ נוסף. המלצותי: 1.בירור אורטופד ילדים,המתמחה בבעיות הליכה,לאיתור סיבה בתחום האורטופדי להליכה המתוארת 2.קבלת חו"ד שנייה מנוירוכירורג ילדים, שיבדוק את ביתך ויעיין בהדמיית ה-MRI כדי להמליץ או לא להמליץ על הניתוח. בברכה

18/08/2018 | 19:21 | מאת: haya

האם הניתוך לחיתוך ה FFT הוא דחוף או בכלל נחוץ? והאם תוכל לחיות עם ממצא כזה ללא השפעה בעתיד, אנא צריכה תשובה דחופה ומתלבטת נורא לגבי הניתוח, הניתוח בעוד כמה ימים

18/08/2018 | 19:45 | מאת: haya

אנא לבדוק לי נחיצות חיתוךFFT לפני ה mri המוצרף, והאם תוכל לחיות עם ממצא כזה והאם לא תהיה השפעה כלשהיא בעתיד

*הניתוח איננו דחוף. זה נאמר מפורשות בתשובתי לפנייתך. *מציע שתקראי אותה שוב בעיון:יש בה תשובה גם להמשך שאלותיך בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה