הידרוציפולוס מיימת בראש

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/08/2018 | 03:59 | מאת: בלה

שלום רב, אבי עבר ניתוח להכנסת שנט לראש דרך בית החזה (מהבטן לא היה ניתן להכניס את השנט) לאחר הניתוח, אבי מצוי במצב ירוד ועייף מאד. עם זאת בדיקת הct הראתה שהחדרים לא מוגדלים. האם קיימת אופציה לחדרים קטנים יותר מידי? אם כן, מה התופעות במקרה שכזה?

לבלה שלום, בהחלט כן. במצב זה מתקיים ניקוז יתר של הנוזל המוחי. קיימת אפשרות שחלק מתסמיניו של אביך נובעים מניקוז יתר. כדי להתייחס פרטנית יש לבדוק אותו עתה+לעיין בהדמיות(CT ו-או MRI )לפני ואחרי הניתוח. המלצה טיפולית כפי שישתמע. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה