תשובה ל בדיקת MRI מוח וסיכום למצב

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

26/06/2018 | 02:05 | מאת: מירה

אני בת 21 נפלתי בעבודה אחרי הרגשת סחרחורת עשיתי CT מוח והיה הרחבה קלה בתאי מוח ואז עשיתי בדיקת MRI זאת התשובה הייתה : סיכום: נצפית הרחבה קלה של כלל חדרי המוח, ללא עדות לממצא פוקלי מוחי, לא נראה שמדובר בממצא חד. ציסטות ארכנואידליות בגומה האחורית ובגומה האמצעית מימין. תוצאה: קו האמצע שמור. נצפית הרחבה קלה של כלל חדרי המוח. ללא עדות למוקדי אות חריג במוח. ללא עדות לבצקת טרנס אפנדימלית. בגומה האחורית נצפית מגה ציסטרנה מגנה עם הרחבה ציסטית ודחיקה קלה קדמית של אזור הורמיס. ללא עדות לתוצרי פירוק דם. ללא הגבלה בדיפוזיה. לא נצפית האדרה פתולוגית לאחר הזרקת גדוליניום. המעבר הקרניו-צרביקלי שמור. בגומה האמצעית מימין באזור הקוטב הקדמי של האונה הטמפורלית ממצא ציסטי קטן בגודל של 2.4x1.2 ס"מ. אשר בצפיפות של CSF בכלל הרצפים.

בקר טוב מירה, הציסטה הרקתיתי מימין והציסטה באיזור הגומה המוחית האחורית בציסטרנה מגנה הן ממצאים לא חדשים,קרוב לודאי מולדים. יש להמשיך בירור נוירולוגי מאבחן -משלים לסיבת הסחרחורת והנפילה היא איננה מוסברת עי קיום הנ"ל. אשר להרחבה קלה של כל מערכת החדרים יש לעיין בשתי ההדמיות כדי לאפשר התייחסות. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה