כאבי ראש חזקים במצב שכיבה בלבד

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

17/06/2018 | 09:16 | מאת: יובל

לאחר יום וחצי שעברתי בדיקת lp ניקור מותני הופיעו לי כאבי ראש חזקים מאד במצב עמידה או ישיבה,עד כדי כך שאני לא מסוגל לעמוד ,במצב שכיבה הם נעלמים.אני די בטוח שזה קשור לבדיקה,גם שום סוג משכך כאבים לא עוזר.יש דרך לבדוק את זה?

ליובל, קרוב לודאי שמדובר בדליפה פנימית של נוזל מוח-שדרה=CSF מאתר הדקירה בחלקו הפנימי:דליפה זו יוצרת תת-לחץ תוך גולגלתי לכן עמידה או ישיבה ,בהן על פי כח הכבידה יש יותר דליפה-כואבות מאד,ולהבדיל-השכיבה בה יש הרבה פחות דליפה-מקילה. עליך לפנות לרופא שבצע את הLP: עליו להזריק למקום דם שנלקח ממך מהוריד. הפעולה נקראת"טלאי-דם=BLOOD-PATCH" החומר המוזרק אוטם את הדליפה. לכן צפוי פתרון מהיר ,תוך שעות של הבעייה ותסמיניה. בברכה

21/06/2018 | 11:41 | מאת: יובל

לאחר שעשיתי את ה blood patch חל שחפןר משמעותי מאד בכאבי הראש,אני כבר יכול לעמוד וללכת ,אבל הם לא חלפו לגמרי ב 100% ,אני מדי פעם מרגיש כאב חד חולף בראש למשך כמה שניות שעובר לבד.אני בטוח שכל זה ספיחים של ה lp כי זו תופעה שמעולם לא הייתה לי.השאלה היא אם לאחר 3 ימים זה הגיוני?מתי כאב הראש יחלוף לגמרי .יש סכנה שזה יישאר משהו כרוני לכל החיים?

ליובל שלום שוב, מדבריך ניתן להתרשם שה blood patch שיפר משמעותית את מצבך אני מניח שהתכוונת להודות על הכוונתך.. בתשובה לשאולתיך עתה: *הגיוני *אינני יודע מתי *קרוב לודאי שלא בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה