בלט עין חוזר אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

06/06/2018 | 17:07 | מאת: ורדית

שלום רב, לפני שנה וארבעה חודשים בעלי עבר ניתוח להסרת מנינגיומה מכנף הספנואיד ומאז הוא במעקב. במרץ הוא עבר mri שלפי הפענוח הראה ששאריות מהגידול שנותרו ולא היה ניתן להסיר גדלו חזרה. היינו אצל שני מומחי נוירוכרורגיה שסוברים שאין שינוי כרגע ושלהמשיך במעקב אם אופציה לfsr במידה והגידול יצמח. היום בעלי היה בבדיקה אצל נוירואופטומלוג שאמרה שאין פזילה ושהוא רואה מצויין וששדה הראיה תקין אך במדידות של בלט העין היא רוטה צמיחה קטנה מ25 ל26. מטבע הדברים אנחנו מאוד לחוצים שכן הmri הבא רק בעוד מספר חודשים ואנו חוששים מחזרת הגידול.מה לעשות?

לורדית בוקר טוב, הממצא הנוירואופטלמולוגי איננו משנה את תכנית המעקב: MRI בעוד מספר חדשים כפי שהנחו אתכם+קבלת החלטה על צורך ב-FSR ,או על המשך מעקב הדמייתי. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה