חומר ניגוד בבדיקת MRI

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

07/05/2018 | 19:32 | מאת: שואלת

הי ערב טוב, אני צריכה לעשות MRI מח (כל שנה). לפני חצי שנה בערך יצאה כתבה ב ynet- אני יודעת שזה לא כל כך אמין אבל בכל זאת- בכתבה כתוב שהחומר שמוזרק במהלך הבדיקה לא מתפוגג אלא נשאר במח ולא יודעים עדיין איך בדיוק ישפיע לטווח הארוך... האם לרופאים יש ידע נוסף בקשר להשפעה של זה? האם הסיכון גדל אם עושים את הבדיקה שוב ושוב? איך אפשר לשקול ברצינות האם התועלת של הבדיקה עולה על הסיכון אם לא יודעים בדיוק מה הסיכון? והאם יש חדש עם המחקר הזה? תודה

בקר טוב, נזק: נכון להיום אין מידע מבוסס עובדות אודות נזק קונקרטי הנגרם עי גדוליניום-החמר המוזרק בעת הדמיית MRI. תועלת: התועלת תלוייה כמובן בסוג הבעייה=האבחנה בגינה מבוצעת כדברייך הבדיקה מידי שנה ובמידע שמתקבל עי ההדמיות הנוספות.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה