C 5 - C 6 - פריצה גדולה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

24/04/2018 | 13:28 | מאת: עירית

שלום רב, בעקבות כאבי תופת, וחוסר יכולת להזיז כף יד, נשלחתי לMRI צווארי - הממצאים אומרים ש: C56 בקע דיסק שמאלי גדול הסוגר את הרצס הלטרלי השמאלי ואת קדמת שאמל השק הדורלי ואת הכניסה לתעלת השורש השמאלית בגובה זה. אפשר בבקשה הסבר בעברית קלה? תודה על העזרה.

בקר טוב עירית, השלד כולו,לרבות באיזור הצוואר מורכב מחוליות(עצם) ודיסקים (סחוסים) כאן מתואר קרע בסחוס=דיסק בין חוליה 5 לחוליה 6 בצוואר החומר הפרוץ לוחץ על עצב שיוצא מחוט השדרה ליד שמאל זה ההסבר לתלונות ביד שמאל במקרים אלו חלק נכבד מהחולים זקוקים לניתוח בו מורחק הדיסק הבקוע. כדי לענות פרטנית יש לבדוק אותך ולעיין בהדמיית ה-MRI בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה