עזרה לשוהה בחו"ל - גידול

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/01/2018 | 20:03 | מאת: טל

שלום רב אני גרה בגרמניה צריכה לעבור ניתוח להסרת גידול כנראה מנינגיומה ומתלבטת בין שני בתי חולים. באחד רוצים להוציא חלק מעצם ולנתח ללא מוניטור אלקטרופיזיולוגי ובבית החולים השני המנתח טוען שאין צורך בהוצאת עצם יש לו מספיק גישה מהסחוס והוא משתמש במוניטור הנ"ל. חשוב לי מאד לדעת האם ניתן להסיר את הגידול ללא הוצעת העצם? בבית החולים הראשון מבצעים את הניתוח כשהחולה שוכב על הבטן האם זו השיטה? מצורפים צילומים. תודה מראש

לטל שלום, אין גישה למנינגיומה מוחית דרך סחוס הניתוח דורש ניסור עצם ברב המקרים ניתן להחזיראת העםה למיקום אנטומי בסיום הניתוח. בהצלחה

16/01/2018 | 21:37 | מאת: טל

הגידול הינו בחוט השידרה גובה 12 לא במוח האם בגב יש גם תכניקה ניתוחית ללא הוצאת עצם? צירפתי צילומים אני לא בטוחה שהם עלו לפורום האם אוכל לקבל את המייל שלך על מנת לשלוח את צילומי ה MRI?

מנהלי פורום נוירוכירורגיה