חשיפה קבועה לגדוליניום - מעקב mri לאחר הוצאת גידול

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

11/01/2018 | 12:15 | מאת: מיכל

צהריים טובים, אודה לקבלת חוות דעת בנוגע להזרקת חומר הניגוד גדוליניום. לפני כשלוש שנים וחצי עברתי ניתוח למינקטומה להסרת גידול מיקסופפילרי אפנדימומה מגובה L5-S1. מאז אני עוברת מדי שנה mri למעקב; אחת לשנה לע"ש ואחת לשנתיים גם לראש. הבדיקות הנ"ל חושפות אותי לכמויות לא מועטות של גדוליניום, ואמנם לא ברור מה השלכותיו, אך כן נמצא שהוא מצטבר במוח, ולא מפונה באופן יעיל מהגוף. האם חיוני, לדעתכם, שאעבור מדי שנה את הבדיקות עם חומר ניגוד, או שניתן יהיה לראות את הרקמות בצורה ברורה דיה גם בלעדיו? אני מעט מודאגת מהעובדה שיש לי כנראה לא מעט מהחומר במוח, והוא ימשיך להצטבר מבדיקה לבדיקה. תודה!

למיכל שלום, אענה בהיבט הקשר בין שימוש בגדוליניום לבין הדגמת שארית או צמיחה מחדש של אפנדימומה ומידת חיוניות השימוש בו להדגמה אפשרית של גידול חוזר או חדש: הדגמת גידול בחוט השדרה,בתוך תעלת השדרה ,לרבות האיזור בו נותחת וכן במח דורשת שמוש בחמר הניגוד-גדוליניום. המעקב לאחר צמיחה מחדש,או שינוי במימדי שארית גדול -כמובן חשוב עבורך. תדירות המעקב צריכה להקבע עפ"י נתוני הדמייה ועפ"י מפרט היסטולוגי שאינם עומדים לרשותי. היא צריכה להקבע בתאום עם המנתח בהיותו מודע לפריטים אלה. כמו בנושאים אחרים,גם שאינם רפואיים- יש לבצע את השקול תועלת לעומת סיכון. בברכה

11/01/2018 | 13:13 | מאת: מיכל

תודה רבה על המענה המפורט! האם ידוע לך אם בבית החולים אסותא (רמת החייל) משתמשים בתרכובת מסוג Cyclical ionic GD, או באחרת? וכן האם הורידו את מינון חומר הניגוד, על פי הנחיות ה-FDA מהשנה האחרונה? אני מבינה את נחיצות השימוש בחומר במצבי, ומכיוון שאני בת 31, וצפויות לי ככל הנראה עוד הדמיות רבות נוספות בחיי, המידע הזה חשוב לי. שוב, תודה רבה על המענה

לא ניתן לברר במכון ה-MRI

מנהלי פורום נוירוכירורגיה