האם יש שינוי במימצאי בדיקת CT?

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

06/11/2017 | 22:32 | מאת: משה

שלום רב, לאימי התגלתה באקראי מנגיומה מלפני כ20 שנה: בMRI משנת 98 : מניגיומה קטנה בקוטר כ-10 מ"מ צמודה לדורה בהיקף אונה פריאטלית שמאלית בחלקה מסוידת. בMRI משנת 2008: שוב מודגמת מניגיומה פריאטלית - עפ"נ קונבקסיטי אחורי משמאל בקוטר 11*12 מ"מ ללא בצקת או סמני לחץ משמעותיים.עם האורה היקפית בלבד כעת. בCT אחרון מהיום : מבנה גרמי-ממצא מעוגל מסוייד אקסטרה-אקסיאלי פרייטלי גבוה משמאל (2-53), מתאים למניגיומה. כמוכן מופיע"שינויים היפודנסים כרונים בחומר הלבן" שאלתי: 1.האם בCT האחרון יש שינוי במניגיומה והאם יש צורך בMRI? מה הכוונה "שינויים היפודנסים כרונים בחומר הלבן"?

06/11/2017 | 22:45 | מאת: משה

אציין שאימי בת 83 , היא לא דמנטית חלילה(קראתי כעת ששינויים כרוניים החומר הלבן יכול להוביל לדמנציה)

למשה שלום, 1.המנינגיומה :לא נראה שיש שינוי משמעותי ו-או שהיא טעונה טפול ניתוחי או רדיוכירורגי, 2.שינויים בחמר הלבן-מחלת כלי דם קטנים -vasculopathy,בתחום הנוירולוגי: מומלץ ייעוץ תואם בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה