המטומה בראש תינוק בן 8 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

15/10/2017 | 14:35 | מאת: אסתר

היי לפני מספר חודשים בני בן ה-8 חודשים קיבל מכה ממש קלה בראש מהשולחן, בקושי בכה, הייתה קצת נפיחות שלא ייחסנו לה חשיבות. לאחר כחודש שהנפיחות לא ירדה, פנינו לרופא ילדים והופננו לנוירוכירורג, בוצע אולטרסאונד מוח+רקמות רכות שהראה שמדובר בהמטומה בתהליכי החלמה שאמורה להיספג תוך שבועיים שלושה. עברו חודשיים וההמטומה לא נספגה, בשבוע האחרון הבחנו בשטפי דם כאלו על ההמטומה וההרגשה הכללית היא שדווקא גדלה ולא קטנה. ההתנהגות של בני רגילה וגם ההתפתחות, לא כואב לו שנוגעים רק המראה מאוד מלחיץ. רופא המשפחה נתן אנטיביוטיקה בשל שטפי הדם על מנת למנוע זיהום לטענתו. אני מאוד לחוצה, האם זה הגיוני? שאלתי כל רופא שעברתי האם יכול שפיספסו משהו? ונאמר לי שלא, שמדובר על המטומה תת עורית ואין כל פגיעה במוח. לתשובתך אודה.

לאסתר שלום, כדי להתייחס קונקרטית יש לראות את בנך,לבדוק אותו ולייעץ כפי שישתמע. בברכה

11/10/2020 | 08:34 | מאת: אתמ

מה שלום התינוק? הסתדר בסוף?

11/10/2020 | 11:05 | מאת: דר אוריאל ולד

לאסתר שלום, •הטיפול האנטיביוטי מיותר. •אשר להמטומה,גדילתה לאחרונה והדימומים הנראים עתה יש צורך לראות את בנך ולהתרשם כדי לאפשר מענה אחראי לשאלותיך . בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה