חומר ניגוד בבדיקות MRI

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

13/10/2017 | 00:07 | מאת: מגי

שלום וברכה, אני צריכה לעשות MRI מח וקראתי שהחומר גדולניום שמוזרק מצטבר במח ולא מתפוגג ועדיין לא יודעים מה תהיה ההשפעה לטווח הארוך ולמה זה עלול לגרום. עשיתי כבר בדיקה כזו בעבר. ועכשיו אני מאוד חוששת... אני לא מצליחה למצוא מידע על הסיכונים והכל מעורפל מאוד באנטרנט... נראה שעדיין לא יודעים הרבה על הנושא.. אם לא יודעים אז למה ממהרים לכתוב ולפרסם את זה? אשמח לדעת האם יש לרופאים מידע נוסף לגבי זה מעבר למה שרשום באתרים הרגילים?

13/10/2017 | 00:08 | מאת: מגי

הנושא הזה התפרסם לאחרונה.

למגי, *נכון להיום,לרבות פניית משרד הבריאות לרופאים בספטמבר השנה: הדמיית MRI למח עם הזרקת גדוליניום(חומר הניגוד שבשימוש) היא הבדיקה המדוייקת והאינפורמטיבית ביותר לאבחון מחלות מוחיות לסוגיהן. *הדמיית MRI בסיוע גדוליניום מתקיימת זה למעלה מ-30 שנה:עד כה אין מידע סמוך עובדות על נזק קבוע-מצטבר בגין השימוש בו. זאת להבדיל כמובן מתופעות לוואי מיידיות,חולפות,שהינן קיימות בכל תכשיר שנמצא בשימוש רפואי. *הנושא נמצא בבדיקה ייעודית עי ה-FDA (המערך המוסמך ביותר בארה"ב) מאז 2015: אילו במהלך הבדיקה היו מתגלים סיכונים משמעותיים למשתמש-היתה יוצאת הודעה ad hoc שמפסיקה את המחקר וממליצה כיצד להזהר בשמושו ומתי להמנע ממנו. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה