כיוונון VP Shunt (הידרוצפלוס)

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/10/2017 | 13:07 | מאת: יחיאל

שלום רב, לפני שבוע ימים בוצע ניתוח להחדרת VP Shunt מסוג CODMAN CERTAS. מיד לאחר הניתוח חל שיפור בכאבי הראש, לאחר יממה כאבי הראש חזרו ברמה של 7-8. לאחר כיוון שאנט לרמת ניקוז 5 (מתוך 7) חל שיפור נוסף במצב אך לאחר יממה הכאבים חזרו לרמה של 6-7. כאבי הראש פוחתים בהנחת הראש לכיוון מטה ובבקרים לאחר התעוררות אין כאבים בכלל ובמהלך היום הכאבים מתפתחים ומתגברים. האם ע"פ הממצאים מדובר בניקוז יתר? הנירוכירוג מעוניין להמתין מס' ימים לפני שינוי רמת הניקוז אך הכאב הוא בלתי ניתן להתמודדות ללא משככי כאבים חזקים. האם עלי לדרוש שישנו את רמת הניקוז בעקבות הכאב? האם ניתן לבחון באמצעות CT האם רמת הניקוז אופטמלית (כלומר יש או אין הרחבת חדרים)? בתודה רבה וחג שמח.

שאלותיך עינייניות. עפ״י תאורך -סביר שיש ניקוז יתר: רצוי לבצע הדמיית CT להערכת גודל החדרים+ חיונית השוואה להדמיה טרום ניתוחית. בברכה

10/10/2017 | 14:31 | מאת: יחיאל

ד"ר אוריאל ולד - תודה רבה על תשובתך המהירה. האם יש היגיון בלהמתין מס' ימים להערכת המצב (למרות הכאב העז)? הניורוכירוג מעוניין שאמתין מס' ימים לפני כיוונון מחדש. הדמיית CT בוצע אך ורק לאחר הניתוח ולא לאחר כיוונון השאנט. האם הדמיית CT יכולה לתת אינדיקציה האם רמת הנקז אופטימלית? בתודה וברכת חג שמח.

בקר טוב יחיאל, כן. בעיקר עם בצוע השוואה סדרתית בין ההדמייה לפני הניתוח,לבין ההדמייה מייד לאחריו ולבין זו שתתבצע עתה. הדמיית CT משווה היא אחד הכלים(לא הכלי היחיד )להעריך את מידת הניקוז המיטבית עבורך. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה