כאבי ראש לאחר ניקור מותני

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

04/10/2017 | 17:43 | מאת: ענבל

שלום. ביום ראשון בשעה 20:30 עברתי בדיקת ניקור מותני בשל כאבי ראש חזקים וחשש לדלקת כרום המוח. הבדיקה יצאה תקינה. עד יום שלישי לא הרגשתי כאבים יוצאים מן הכלל אבל מאתמול התחילו לי כאבי ראש מחרידים. אני לא מסוגלת לקום מהמיטה לשירותים. רגישה שהמוח נשרף מבפנים. לוקחת טיפות אופטלגין ונורופן כלום לא עוזר במידה ואני קמה ממצב שכיבה הכאבים איומים! האם זה תקין? כמה זמן עוד ימשך? תודה וחג שמח

לענבל ערב טוב, לא תקין: יש לחזור למטפל שבצע את הניקור הוא יבצע פעולה שתאטום דליפת הנוזל המוחי מחוץ לתעלת השדרה :זה הגורם לכאבי הראש שאת מתארת לפעולה קוראים blood patch

05/10/2017 | 05:54 | מאת: ענבל

תודה רבה, זה ידרוש אשפוז לדעתך?

לא. השגחה של מספר שעות

14/10/2017 | 08:16 | מאת: ענבל

בוקר טוב ד״ר בראש ובראשונה אני רוצה להודות לך על המענה המהיר וההכוונה... ביום ראשון לפני שבועיים עברתי ניקור מותני. ביום רביעי בלילה אחרי הודעה ממך ובשל כאבי ראש נוראיים שלא פסקו פינו אותי למיון. רק לאחר 5 שעות ראה אותי נוירולוג שאמר שאכן צריך לעשות לי את הblood patch אבל בגלל שחג אין מי שיעשה זאת. אשפזו אותי בנוירולוגית וניסו להקל על כאבי הראש תחילה עם טיפות אופטלגין שלא עזרו לאחר מכן עם פרפרגן לאחר מכן זריקת ולטרן, לאחר מכן רוקסט פלוס אחרי כל זה לא הייתה הטבה כלל ואז החליטו לתת פרקוסט. זה הצליח להרגיע, אך לאחר כל 3 שעות הסבל התחדש. העברתי שם לילה, וביום שישי בבוקר נאמר לי שיערכו לי את ה blood patch רק ביום ראשון... ושאצטרך להעביר את השבת באשפוז עם כדורי הרגעה. לאחר פרוטקציות הכניסו אותי לבדיקה ושחררו אותי ביום שישי ב 19:00. כאבי הראש ירדו משמעותית, אך עבר שבוע ואני לא מצליחה לחזןר לעצמי כלל, לא מסוגלת לעמוד ליותר מ 5 דקות, כאבי ראש, סחרחורות וחולשה תמידיים מלווים אותי. אני לוקחת רוקסט פלוס לכאבי הראש שמקל אך הסחרחורת והחולשה מתישות. האם זה תקין? האם הייתה רשלנות בדרך!? האם יש משהו נוסף שעלי לבדוק ולהיות עירנית לו? תודה לך על המענה

בקר טוב ענבל, ! המצב לא תקין אי יכלתך לעמוד 5 דקות מצביעה על הצורך בבצוע-BLOOD PATCH כרגע גם ברור שאין לכך חלופה טיפולית. בברכה

14/10/2017 | 12:53 | מאת: ענבל

עשו לי, לפני שבוע! בזכות זה כאבי הראש החזקים עברו אבל אני עדין לא חזרתי לעצמי. עדין יש כאבי ראש, סחרחורות, חולשה...

14/10/2017 | 15:07 | מאת: ענבל

לכן אני שואלת... האם צריך לעשות משהו נוסף? זה יעבור מעצמו עם הזמן? יכול להיות שבגלל שלקח הרבה זמן עד שעשו את ה blood patch נגרם נזק..?

29/04/2021 | 06:27 | מאת: רננה

כאבי ראש לאחר ניקור מותני לאחר חודש עשו לי בלאד פאטש וכאבי הראש נמשכים כבר חודשיים החליטו שזה כאב כרוני נתנו אלטרולט לוקחת שבועיים וזה לא עוזר מה עושים? מה זה אומר שהכאב לא כרוני וזה עדיין נובע מהניקור מותני?

31/01/2022 | 18:06 | מאת: מטל

היי ענבל, נמצאת באותו מצב אך לא הסכמתי לקחת את הכדור אלטואנט, אשמח לדעת מה קורה איתך, אני חודש אחרי בדיקת ה lp ועדיין חשה כאבי ראש וגב חזקים שמפריעים לתפקודי מה עלי לעשות?

26/05/2023 | 22:55 | מאת: באותו מצב

3 שבועות אחרי ניקור. מתפקדת אבל כאבי הגב שכמות וראש נשארו ברקע ובעיקר בלילה בשכיבה כואב ומפריע וגם בהרמת דברים מורגש. האם תקין? יש משהו לעשות?

28/05/2023 | 09:19 | מאת: ד"ר אוריאל ולד

לענבל שלום שוב, *מה רמת הסבל (בין 1-10) בהשואת מצבך היום ומצבך לפני הBLOOD PATCH ? *האם את חשה כעת שיפור (אפילו איטי) במצבך? אתייחס

מנהלי פורום נוירוכירורגיה