מיפרצת מוחית, האם גנטי?

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

13/09/2017 | 00:53 | מאת: סימה

שלום רב, לאחרונה אובחנה אצלי מפרצת במוח, והיא אכן טופלה בהצלחה. הרופא שניתח הסביר שמפרצת עלולה להיות גנטית ושישנה אפשרות שהעברתי אותה בתורשה לילדי. האם לאור זאת, כדאי לבדוק את בתי בת ה-14? והאם הבדיקה המומלצת היא mri ולא סי טי בגלל הקרינה ובגלל גילה. תודה.

בקר טוב סימה, *הבדיקה הייעודית לשאלה שבדיון יכולה להיות CTA (בדיקה מיוחדת להדגמת כלי הדם המוחיים) או MRA (בדיקה מיוחדת להדגמת כלי הדם המוחיים). *שתי הבדיקות נותנות מענה לשאלת קיום מפרצת ו-או מום אחר בכלי הדם המוחיים. איכותן המאבחנת-דומה. *כאשר מתבצעת בדיקה יחידה(להבדיל מרצף הדמיות CT)אין משמעות רבה לקרינה הנתנת מהבדיקה היחידה. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה