יעוץ לגבי ציסטה בראש

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/05/2017 | 17:56 | מאת: סבטה

שלום במאי שנה שעברה היו לי כאבי ראש (בדיעבד כנראה עקב לחץ נפשי). עברתי CT ו MRI ראש. סיכום בדיקת MRI : ממצא ציסטי אינטרה - היפופיזרי שאינו מתאדר עם רושם שב - FLAIR הינו מעט יותר היפראינטנסי מאשר ה CSF. ביתר הסיקוונסים עוקב אחר סיגנל ה CSF. ייתכן שמדובר בהחלט באדנומה ציסטית או בציסטה של רטקה אם כי המופע פחות טיפוסי לציסט על שם רטקה. אין עדות לתהליך אחר ברקמת המוח. אין עדות ברורה ללחץ כיאזמטי אך התהליך מגיע עד הכיאזמה . מימדי הממצא הינם 2.2*2.3 ס"מ. לקורלציה אנדוקרינית וטיפול בהתאם. בדיקה חוזרת הייתה בדצמבר עם סיכום שאין שינוי בהשוואה לבדיקה הקודמת. תוצאות בדיקת דם אנדוקריניות תקינות. נעשה פעמיים. תוצאות בדיקת שדי ראיה תקינות. נעשה פעמיים. אני מעוניינת לברר האם נדרש טיפול כל שהוא? ואם כן מה אפשרויות? תודה מראש, סבטה

פרט כאן את שאלתך למומחה לסבטה ערב טוב. הצגת הבעייה בהירה. אין כרגע צורך בטפול כלשהוא. יש צורך בהדמיית MRI עוקבת: מאחר שלא היה כל שינוי במרווח חצי שנה הייתי מממליץ לבצע אותה ב-12-2017. שני מרכיבים נוספים למעקב: 1.בדיקה חוזרת של פרופיל הורמוני ההיפופיזה+ייעוץ אנדוקרינולוג. 2.בדיקה עי נוירואופטלמולוג(תת התמחות של רפואת עיניים)הבדיקות שיתבצעו במסגרת ייעוץ זה כוללות יותר מרכיבים בהשוואה לבדיקת שדות ראייה בלבד. בברכה 2.

22/05/2017 | 20:33 | מאת: סבטה

תודה רבה על מענה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה