ראש אסימטרי לילד בן 4 וחמישה חודשים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

08/05/2017 | 15:00 | מאת: עוז

דוקטור שלום רב, בני בן ה-4 וחמישה חודשים נולד בלידה רגילה אך במשקל של מעל 4 ק"ג. כבר בלידתו, ניתן היה להבחין כי ראשו אינו סימטרי. אולי עקב הלחץ שנוצר בעת יציאתו ועקב גודלו, ואולי מסיבות אחרות. גם כיום, ראשו אינו סימטרי (אם הוא עומד מולי לא רואים דבר חריג אך אם מביטים מאחור או מהצד, ניתן לראות כי אחד הצדדים האחוריים בראשו בולט/גבוה יותר מאשר צידו השני. שאלותיי: 1. האם מבחינה סימטרית המצב ילך ויחריף, ילך וישתפר או שישאר אותו הדבר? 2. בני הוא ילד בריא וחכם מאוד, אך האם בעתיד יתכנו עקב המקרה שתיארתי בעיות בריאותיות/עצביות כאלה ואחרות? 3. האם ניתן לטפל במצב האסימטריה כך שראשו יקבל צורה סימטרית יותר? 4. למי עלי לפנות? מה הפרוצדורה? אודה לתשובתך.

ערב טוב עוז, בתשובה לשאלותיך: 1.המצב בגיל הנדון לא אמור להשתנות משמעותית 2.אסימטריה במבנה הראש שעד היום לא גרמה לקפוח מוחי-עצבי ,סביר שלא תגרום לכך בעתיד 3.ניתן-ניתוח:כמובן שיש לראות,להתרשם,להסתייע גם בהדמייה תלת מימדית של הגולגולת והמח כד ילשקול האם מוצדקת התערבות מסוג זה,שמטרתה העיקרית קוסמטית 4.נתוח מתבצע עי נוירוכירורג בברכה

11/05/2017 | 08:53 | מאת: עוז

ד"ר שלום, ראשית תודה רבה על התשובות. אשאל שתי שאלות נוספות ברשותך: 1. מתי ממליצים על ניתוח קוסמטי? מה בעצם נחשבת אסימטריה מוגזמת? 2. האם תוכל להמליץ לי על נוירוכירורג טוב אשר מקבל באזור המרכז ועובד עם הכללית? תודה רבה.

שלום עוז, *הגיל -אינדיבידואלי *בד"כ הנתוח קל יותר בגיל צעיר יותר *ממידת האסימטריה יש להתרשם ,כאמור,בראייתו+עפ"י נתוני ההדמיות *ד"ר שלום מיכוביץ-שניידר פרופ. שלומי קונסטנטיני-איכילוב. בברכה

11/05/2017 | 15:05 | מאת: עוז

ד"ר תודה רבה על תשובותיך המפורטות. אני מעריך את זה. אפנה לאחד מהם. שאלה אחרונה- האם ההדמיות הרלוונטיות מסוכנות מבחינת קרינה? תודה

CT-כולל קרינה MRI-ללא קרינה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה