פענוח בדיקות ct מעבר קרניו צרוויקלי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

30/04/2017 | 18:17 | מאת: אביטל

היי דר זה שוב פעם אני עם בני בן ה6 ואפקט המראה בידיים כיארי והשטחה של c1.. עשינו לו סיטי וקיבלנו את הפענוח: אשמח אם תוכל לעזור לי בפענוח אני בלחץץ בוצע: ct עמוד שדרה צווארי ממצאים: מספר שינויים במבנה הגרמי בבסיס הגולגולת ובמעבר קרניו צרוויקלי: Os odontoideum כשהפרגמנט הגרמי של הדנס מוטה אחורנית retroverted. Platybasia עם השטחה של הזוית בבסיס הגולגולת (welcker basal angle מעל 140 מעלות). Atlanto occipital assimilation חד צדדי מימין. היחסים האנטומים בין c1 לc2 שמורים. חוסר סגירה של הטלמנטיים האחורים של c1. קצה הדנס במנח גבוה כ5 ממ מעל לchamberlain line המתאים ל basilar invagination. בחלון רקמה רכה ניתן להתרשם מהמנח הנמוך של שקדי המוחון הנראים יחסית מחודדים. ידוע על כיארי 1 לפי הפנייה. סיכום: שינויים בבסיס הגולגולת ובמעבר קרניו צרויקלי כמפורט, basilar invagination. מאודד אשמח אם תפרט לי מה כל דבר אומר כי אין על זה מידע באינטרנט.. עד כמה חמור המצב? יש לציין שחוץ מכאבי ראש לפעמים ותנועות מראה בידיים וקצת סרבול במוטוריקה שלו. הוא ילד בריא שמח מאושר רץ עושה ספורט משחק כדורגל חכם ואינליגנט בכלל לא רואים עלין את כל הממצאים הנל.. באיזה מצב מחליטים לנתח והאם המצצאים הנל הםממצאים שלניתוח אועדיין לא?? אשמח לתשובהה ולתובנות ולהסבר בבקשה רבה ממך מה כל ממצא אומר.. בבקשהה ממך אני דואגת בתודהה רבה רבה מראאשש

לאביטל, פניותיך הקודמות זכורות. אינני רואה טעם בפענוח הדמייה שנראתה עי בודקה כאשר אני לא ראיתי את בנך,לא בדקתי אותו ולא ראיתי את ההדמייה. בברכה פרט כאן את שאלתך למומחה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה