כאבי ראש לאחר ניתוח להוצאת גידול

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

28/03/2017 | 23:15 | מאת: רינת

שלום רב, בעלי עבר ניתוח להסרת מניניגיומה בכנף הספנואיד לפני חודש בהדסה עין כרם.הניתוח עבר בהצלחה והסי טי לאחר הניתוח היה תקין.תוצאות הביופסיה הראו שמדובר במניניגיומה דרגה 1.בעלי עדיין סובל מכאבי ראש לפעמים יותר חזקים ולפעמים פחות.הרופא המנתח לא הזמין אותו לביקורת בחצי שנה הקרובה.האם זה מחייב בירור? והאם זה שמדובר בגידול דרגה 1 מצביע על הישנות נמוכה של חזרת הגידול? תודה מראש.

בקר טוב רינת, לא צויין בפנייתך האם CT לאחר הניתוח כלל הזרקת חמר ניגוד? ללא קשר לכאבי הראש, אם לא היתה בקרת מאז שחרורו מאשפוז רצוייה כזאת הרבה לפני חצי שנה. דרגה I מצביעה על סיכוי נמוך יותר לחזרת הגידול מושווה לדרגות II ו-III. מאידך מתבקשת תחילתית הדמיית MRI כחדשיים לאחר הניתוח להדגמת מידת הכריתה של הגידול. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה