האם פרכוס יכול להיות ביטוי של אירוע מוחי, גידול?

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

15/03/2017 | 22:28 | מאת: רותי

שלום אישה מבוגרת שמאושפזת בבית חולים בגלל בעיה בעמוד שדרה. היום באופן פתאומי החלה לפרכס, לא כל כך הגיבה, ולדבר לא לעניין, נשלחה באופן מיידי לסיטי ראש, ויותר מאוחר לבדיקת EEG. נאמר לנו שהסיטי יצא תקין, את התשובות מה- EEG עדיין אין. אין עבר אפליפטי. אלו סיבות יכולות לגרום לזה? והאם פרכוסים ודיבור לא לעניין, חוסר תגובה (כנראה שאלו היו הסימפטומים היחידים) יכולים להיות ביטוי של אירוע מוחי, גידול? וסיטי תקין שולל בוודאות אירוע מוחי או שהוא מוגבל לזה (ובפרט בשעות הראשונות?) וכן האם שולל בוודאות גידול או שיכול להיות גידול שלא נראה בסיטי, ובאמ אר איי כן יראו? תודה

ערב טוב, כן. CT איננו שולל בודאות ארוע מוחי טרי CT איננו שולל בודאות גידול אם ההדמייה לא כללה הזרקה של יומר ניגוד לוריד בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה