פיענוח בדיקת MRI כולל DTI .

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

12/03/2017 | 21:40 | מאת: ערן

שלום רב, לאחר תאונה שגרמה לי לפגיעה תפקודית במוח ביצעתי mri אך הפיענוח לא כלל בדיקת DTI שהמכשיר ייצר. הבנתי שפיענוח DTI הוא מסובך ומצריך ומיומנות ולכן מפענחים מדלגים עליו. היכן אפשר לקבל חוות דעת רפואית שנייה שכוללת DTI ? האם בדיקת spect יכולה לאתר פגיעות תפקודיות ? אילו בדיקות יכולות לאבחן פגיעה במערכת העצבים האוטונומית ? תודה,

בקר טוב ערן, *ניתן להשיג עפ"י דרישת הרופא המאבחן-מטפל בדיקת MRI שכוללת DTI הדמייה בבי"ח שלישוני כמו תל השומר,איכילוב,הדסה ועוד-מאפשרת ביצועה ופיענוחה המתבקש. *בדיקת SPECT יכולה לאתר איזורים במח בהם פגועה אספקת הדם -היא מאתרת איזורי HYPOPERFUSION שתפקודם לפיכך פגוע *הערכה קוגניטיבית היא מכשיר רב תחומי המדייק ומאתר כשלי תפקוד מוחי. מוגדר גם הצורך הטפולי-שיקומי המשתמע. לציין:השאלות העולות בפנייתך שייכות לתחום ההתמחות הנוירולוגית-נוירולוגית שיקומית. בברכה

13/03/2017 | 12:13 | מאת: ערן

תודה על התשובה.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה