סיכון לשבץ מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

03/02/2006 | 20:43 | מאת: א

אני בן 29, ללא עודף משקל, לא מעשן. לאחרונה שמתי לב ללחץ דם גבוה יחסית (בסביבות 140/90+) בבדיקות עצמיות. תוצאות הולטר לחץ דם היו כדלקמן: ממוצע ב24 שעות - 133.2/84.2 ביום - 134.3/86 דיאסטולי מעל 85 - 50%, סיסטולי מעל 135 - 44% בלילה - 127.9/75.4 דיאסטולי מעל 70 - 70%, סיסטולי מעל 120 - 70%. דופק ממוצע ב-24 שעות 79.9. הודגמה עליה בלחץ הדם בין השעות 18:20 עד 01:30 יש לציין שבקושי ישנתי במהלך הלילה, כי המכשיר העיר אותי כל פעם שהיה מתחיל למדוד ומדי פעם הייתי נתעורר בבהלה. בחצי שנה אחרונה עשו לי בדיקות א.ק.ג, הולטר א.ק.ג, דופלר עורקי הצוואר ו CT מוח. כל הבדיקות היו תקינות. גם בדיקות דם היו תקינות, למעט רמה נמוכה של ויטמין B12 שבינתיים חזרה לנורמה. רופא המשפחה טוען, כי הכל בגלל מתח וחרדות ומציע טיפול בביופידבק. סבתא שלי עברה שבץ מוחי בגיל 55 ואבי עבר שטף דם לעין בגיל 58. האם לאור כל האמור לעיל יש לי סיבה לדאגה בטווח הקצר ו\או הארוך? תודה מראש על התשובה.

לא הבנתי מה היתה ההתויה לביצוע CT מוח. מכל מקום,במידה וקיים סיפור משפחתי של אירועים טרומבוטיים בגילאים צעירים,הייתי ממליץ על בירור המטולוגי לקרישיות יתר הכולל,בין היתר, בדיקות לכולסטרול,הומוציסטאין,APLA, חלבונים S,C,פיברינוגן וביתא 2 גליקופרוטאין. בנוגע ללחץ הדם הייתי מציע להתחיל בדיאטה דלת מלח ופעילות גופנית (במידה ואין התוית נגד) ובמידה וקר במידה והערכים לא מתאזנים להתחיל טיפול.

מנהלי פורום שבץ מוח