שטף דם מוחי אחרי ניתוח מצב קשה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

30/05/2008 | 16:43 | מאת: ענת

אבא שלי עבר שבוע שעבר ביום שישי לפנות בוקר ניתוח במוח , הוא הובא לבית חולים בעיקבות כאב ראש חזק והקאות .בבדיקה של צילום ראש מצאו כי יש לו דימום במוח הקטן וכאשר פתחו לו את הראש אמרו שמצאו גם קצת דם בחדרים . בכל מקרה הוא נכנס לניתוח כבר באיבוד הכרה ונאמר שהיה לו לחץ על גזע המוח ושטף דם במוחון .. נכון לעכשיו הוא מאושפז במחלקה נוירוכירוגית בטיפול נמרץ ועדיין לא התאושש מהניתוח לפי בדיקות הרופאים הוא שקע בשינה (קומה - בערך המיספרי שלהם -5 ) אותו מצב שהיה שניות לפני הניתוח . עושים לו בדיקות ובינתיים אין תגובה לא לכאב ולא לאור. בצילום שעשו אחרי הניתוח כבר לא מצאו דימום כביכול הניתוח הצליח. מה זה בעצם אומר ,יש סיכוי ? כדאי להביא לביה"ח רופא מייעץ שיראה את הטיפול שנותנים לו ? יש מצבים שאנשים מתעוררים מקומה , זה במצבים גם שבהתחלה לא מגיבים בכלל ??? איך אפשר לדעת שהמוח לא מת אומרים שיש פגיעה בגזע המוח אבל יודעים את מידת הנזק עד שהוא יתעורר , זה נכון ? אין היום בטכנולוגיה דרך לגלות ? המוח יכול להשתקם לבד ? אבי בן 62 , סובל מלחץ דם גבוה ולאחרונה גם לא היה מספיק במעקב . מעבר לכך הוא אדם בריא עובד במשרה מלאה , נוהג ושוחה לפחות 3 פעמים בשבוע. לא יודעת עם יש קשר אבל יש לו גם gcpd / אבי אובחן עם דימום מוחי נרחב בגומה האחרוית עם פריצה לחדרים חדר 3-4 והמצב הידרדר עד הניתוח למצב של חוסר הכרה עמוק 5 . נותח בדחיפות להוצאת המלומה ובהמשך הכנסת נקז חדר פרונטלי. בשלב הזה הוא מונשם ואינו מראה סימני התאוששות נותר במצב 5 ללא פקיחת עיניים , אישונים רחבים ללא תגובה לאור . csf מנוקז מחדרי המוח עם נקז חיצוני ., הוא כראה לא מורדם , מקבל תרופות להסדרת לחץ הדם. מבדיקת הct אחרי הניתוח- מ/א קרניוטומיה איוקסיפיטלית אויר ודם מעט במיטת הניתוח. שנט פרונטלי מימין,קצהו בחדר הצדדי השמאלי. נראה דמם טרי רב , מלא את מערכת החדרים כולה. כמו כן מוקדי דמם פרנכימטים קטנים בצרבלום מימין ,וכן דמם פריטנטוריאלי מועט יותר מימין. חדרי המוח אסימטרים R\L ונראים סימני לחץ מתחת ומעל הטנטוריום .בוצע ללא חומר ניגוד . אבא כרגע לא מתאושש ומאד מנופח עם בצקות , ללא פצעי לחץ לפי דוח רפואי פנימי הוא מס7 תזונה בינונית לא נייד לא עצמאי , וכו. אשמח מאד לכל תשובה

גודל הדימום,הטריטוריה אותה עירב ומצב ההכרה כולם מהווים פרמטרים לצפי ירוד וללא ספק מדובר בפגיעה נוירולוגית קשה. אולם חשוב לבדוק את אביך בשלב זה ולהתרשם מהחזרי גזע המוח, תגובת האישונים לאור,הוספה ספונטנית של נשימות, מעבר לאלו שהמכונה נותנת,תגובה לכאב,מנח הגפיים ומנתונים נוספים כדי להעריך את מידת הנזק הנוירולוגי.חשוב לעדכן את הצוות הרפואי לגבי הG6PD על מנת שאביך לא יחשף לאנטיביוטיקות ותרופות העלולות להיות מסוכנות לו. מאחל לכם כל טוב.

מנהלי פורום שבץ מוח